Дезинфекция на градския транспорт и детските градини в София

Мерките са с цел превенция срещу коронавируса
2 мар 2020 22:18, Ния Христова
22
Дезинфекция на градския транспорт и детските градини в София
Снимка: БГНЕС

Столичната община създава организация за превенция срещу коронавируса, съобщи БНТ. Съставен е кризисен щаб, който контролира дезинфекцията на градския транспорт, детските градини и други обществени места.

Дончо Барбалов, зам.-кмет на Содфия посочи, че епидемиологичната обстановка в града се следи. От общината провеждат засилен санитарно-хигиенен контрол.

Барбалов обясни, че в градския транспорт се използват децинфектиращи материали при почистване, както е било препоръчано на фирмите. Той увери, че в метрото всяка вечер се използват такива материали за почиставен на станциите и метровлаковете с цел осигуряване на безопасна среда.

Тази седмица се очаква на шофьорите да се предоставят дезинфектиращи гелове.

"Засилен е и контролът в детските градини и ясли. От днес започваме да снабдяваме сестрите в училищните лекарски кабинети с дезинфекциращи материали, маски и дистанционни термометри", допълни Барбалов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не харчете пари и препарати преди да има корона вирус в БГ.
16
1
 
7
 
! Отговори
Дано има Господ преди 4 години
А *** пред "Коня" нама ли да дизинфекцират? Да живее България! Да живее братска Русия,Майка-закрилница на българския народ! Анатема на СДС-аро-СИК-аджийската Шайка!
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
18,и какви мерки според теб се взимат на запад? Освен, че медиите силно преекспонират нещата. Един колега се върна от ски в северна Италия с висока темп, беше 2 дена вкъщи, мина му и пак е на работа. Това ако беше в Бг... Грипът, който върлува в момента е 100 пъти по опасен.
14
4
 
0
 
! Отговори
Тото преди 4 години
Няма по- мрънкаща нация. Нито пари са ви искали, нито разрешение.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че според разбирачите това е съвсем безобиден грип, нищо че аз за 50 години спомени не съм виждал нищо подобно на това, което се прави по света и у нас!
12
1
 
1
 
! Отговори
ду2 преди 4 години
Фторотое!
11
3
 
3
 
! Отговори
Чорели преди 4 години
А като дезинфекцират, може ли да се киха на воля?
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с дезинфекцирането е пълна глупост, стерилната среда е супер вредна и води до здравословни проблеми, същото беше и докато живеехме в Бг, детската на децата смърдеше на препарати, а децата все болни.. А в Бг хората живеят най-кратко от цяла Европа. Дойдохме в чужбина, децата не са боледували веднъж за толкова години, да не говорим за лекарства, а нищо не се дезинфекцира никъде. Че и някой натискал в асаньора с клечки хаха. Движете се повече, не ползвайте асансьор докато сте млади, и няма...
9
4
 
1
 
! Отговори
- преди 4 години
Ристу, виждам че се лигавиш, но понеже казваш че си млад, ще ти обясня накратко. Тая жена я знам, защото редовно пренася разни неща от контейнерите с роднините си и др. Тя основно се занимава с това, обикаля индустриалните дворове в Дружба. И я виждам как *** с тия мръсни ръце, пипа, бърше мазнотията понеже и е мазно и лепкаво на ръцете. Можеш ли да си го представиш вече?
8
2
 
11
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Пазете се всички, защото макар ние, младите сополанковци, да не сме толкова застрашени от умиране, нашите дърти родители са. Ако не за вас, поне за тях помислете.
7
3
 
11
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Вирус има. Просто не са го обявили официално. Добре е, че взимат такива мерки. Трябва да се дезинфекцират автобусите във всички градове, не само в София и не само по време на грип. Асансьорите също. Аз лично ползвам клечки за зъби, за да натискам бутоните в тях. Слагам еднократни ръкавици, когато бутам количките в Кауфланд. Мия всички покупки с вода и *** - все пак кой знае кой е кихал там и пипал. Всички трябва да участват в тези мерки, за да се предпазим. Заедно срещу грипа!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България се вихри яко коронавируса, иначе защо ще се дезенфекцира и ще се взимат такива мерки. Ние сме бедна икономика, ако се разбере, че има вирус и хората предпочетат да си останат по домовете, икономиката ни ще рухне за седмица. Кога е имало две грипни ваканции и то точно сега?!
5
2
 
4
 
! Отговори
- преди 4 години
Потвърждавам, че днес на два пъти се возих в сравнително чист трамвай. Само дето една *** си отвори чипса, размириса се, пък се хваща по дръжки и по седалки, на няколко пъти се обърса в якето... Е, вярно, че на слизане не уцели кошчето на спирката и се наведе да си доизхвърли опаковката където трябва, сигурно с мисъл за колежката по метла. Трябва да бъдат ангажирани такива хора в редовното миене на трамваите, иначе няма да се сетят сами.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвам това да се случи. Дадени са някакви пари, които ще се откраднат.
3
6
 
4
 
! Отговори
за какво преди 4 години
само да хабим пари за лека грема, а и нали вируса не живееше върху повърхности, защо ще пръскаме тогава с дезинфектанти?!
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или има коронавирус и крият, или са намерили схема по която да крадат. Борисов за повече от десет години, доказа че не прави нищо превантивно. Чака нещата да се забатачат толкова много, та положението да стане неспасяемо и чак тогава почва да се мисли план. Защо сега да е по-различно.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко бе, просто грип,нали така"професор-подлоган"Кантарджиев